PREMIÄR: Shitkid – dying to

av | sep 24, 2020 | Artiklar, Ny musik, Premiär

Shitkid släpper musikvideon till dying to som visar upp en mer mjuk och melankolisk sida. Popmani står i dag för premiären.

Åsa Söderqvist och hennes Shitkid har inte legat på latsidan under 2020, pandemi till trots. Med inställda turnédatum fick Söderqvist mycket tid på sina händer och har på under tre månader både skrivit och spelat in sitt andra album för året, återigen solo sedan Lina Molarin lämnat projektet.

Söderqvist har också under de senaste månaderna bjudit oss på flera DYI musikvideos och i dag står vi på Popmani för premiären av ännu en Shitkid video, nämligen melankoliska och retrodoftande dying to. Det är en mjukare och poppigare känsla över låt som video, men ett uns av den forna makabra Shitkid-estetiken blir kvar i form av en obehaglig, leende mask. Videon har Söderqvist skapat tillsammans med Caroline Nord, Moa Romanova och Emelie Renström.

– Jag visste att jag ville skriva gulligare texter, och jag ville att omslag och musikvideos skulle reflektera musiken, säger Söderqvist i en kommentar till Popmani.

Den 25 september släpps albumet 20/20 Shitkid via skivbolaget PNKSLM.

Författare:
Josefin Östby, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This