PREMIÄR: Ruby Empress – JV-30

av | Dec 22, 2017 | Ny musik, Premiär

Idag står vi för en tidig julklapp från Ruby Empress i form av en premiär av deras musikvideo till JV-30 filmad av Jakob Larsed.

Dras med i musikvideon till Ruby Empress JV-30 där ett gammalt japanskt objektiv och crackade plug-ins i Final Cut skapar den där alldeles speciella 70-tals skimrande känslan. Många som hör JV-30 för första gången tror att det är Tom Serner, som till deras försvar vanligtvis sjunger men den här gången är det Axel Agervi som ligger bakom sången. Axel berättar att låten kom till efter att han lånat sin storebror Joels synth som heter JV-30

“Synth Brass 2”-ljudet har lika stor del i skapandet av låten och videon som jag har. Jakob Larsed (aka Jacqueline Lassard) och jag ville göra en video som såg ut som ljudet och låten, och har en tanke om att efterlikna hur live-framträdanden såg ut i amerikansk tv på sent 70-tal. Långsamma inzoomningar, starkt ljus, tveksam färgkvalitet och mjuk änglalik glöd i alla konturer. Detta ihop med en ofullständig, stillastående kärlekshistoria, som precis som låten mer är ett utdraget ögonblick och en känsla snarare än ett händelseförlopp. God jul, hälsar Axel Agervi.

Författare:
Amanda Båmstedt, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This