PREMIÄR: Robert John David – Välfärd och vardagspoesi (feat. Idioten)

av | dec 11, 2019 | Ny musik, Premiär

I dag står vi på Popmani för premiären av Robert John Davids nya singel Välfärd och vardagspoesi. En låt där han samarbetar med Idioten. 

Välfärd och vardagspoesi är ett samarbete mellan Robert John Davids svenska indiepop och Idiotens rapp. Kanske skulle genren kunna kallas indiehop? Idén av ett samarbete väcktes till liv efter att Robert hörde Idioten rappa några rader under en gemensam promenad till Willys i Skene. Låten kom senare till med samplingar av en låt på Robert John Davids debutalbum, Välfärden.

– Visst är vi alla en del av samhället. Var och en med sin uppfattning av livet. Vissa av oss är ensamma trots att vi bor i betonghus fyllda av medmänniskor. Det är dessa människor vi kallar främlingar. Vissa kämpar med sig själva, till den grad att de inte längre vill delta. Med denna låt vill vi förmedla en gnutta hopp om att vi kanske ändå kan finnas där för våra främlingar. ”om vi lyfter blicken, om vi ser varann, om vi glömmer bort våra fördmar”, berättar Robert John David i en kommentar om låten.

Författare:
Redaktionen

Illustratör:
Frida Wallgren

Pin It on Pinterest

Share This