PREMIÄR: Mary the First – Pick Up the Crumbs

av | okt 21, 2020 | Artiklar, Ny musik, Premiär

En relation i total obalans och poppiga syntar när Mary the First bjuder på ett andra smakprov från sitt kommande debutalbum.

Mary The First har ett förflutet i det stilbildande elektrobandet Revl9n och nu förbereder hon sig inför releasen av sitt första album som soloartist. Skivan som släpps den 13 november går under titeln Digital labour och är producerad av Jari Haapalainen (Frida Hyvönen, Mattias Alkberg).

På fredag släpps singeln Pick up the Crumbs som från början var tänkt som en sorglig pianoballad, men som under produktionen fick sällskap av dova och sävliga syntar och förvandlades till en popdänga i upptempo. Ett genialiskt drag som verkligen tog låten till en ny nivå.

– Texten till den här låten är en av de mer personliga på albumet. Berättelsen för mig är ett sår som jag snuddar ytligt vid men som skaver på djupet. På ett mer allmänt plan handlar den om en relation i total obalans. Men låten är ju inte bara tårar och infekterade sår utan även ett konfettiregn av dansanta poppiga syntar. En tuggummibubbla som lyfter mot himlen, lätt som helium, resistent mot taggiga angrepp, berättar Maria Eilersen i en kommentar om låten.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Fotograf: Martin Hagrot

Pin It on Pinterest

Share This