PREMIÄR: Majorelle Blue – Not as cool (as Kathleen Hanna)

av | mar 6, 2020 | Artiklar, Ny musik, Premiär

I dag står vi på Popmani för premiären av Majorelle Blues nya singel Not as cool (as Kathleen Hanna).

I slutet av sommaren 2019 släpptes deras debut i form av EP:n Forever etc. Nu är Majorelle Blue tillbaka med en singel som hyllar punk- och feministikonen Kathleen Hanna. Låten har hängt med Nellie Mildh, som skrivit texten och sjunger i bandet, sedan brytpunkten som ledde till bandets uppkomst och skrevs efter att hon sett dokumentären The Punk Singers.

– Den passade inte med det jag höll på med då, och det känns väldigt full circle att ta fram den igen med mitt nya projekt och känna att den passar in där. Jag kände mig väldigt inspirerad av dokumentären men samtidigt kände jag prestationsångest. Hur ska jag någonsin kunna bli lika cool som henne, säger Nellie.

Bandet uttrycker att Kathleen Hanna är en inspirationskälla som har varit enormt viktig för punkscenen och DIY-kulturen. En kultur som bandet själva lever upp till med sin avskalade och punkiga indiepop. För Nellie fungerar hon även som en ängel eller demon sittandes på hennes axel.

– Exempelvis när jag känner jag behöver sträcka på mig lite extra och ha lite mer råg i ryggen så sätter jag igång Rebel Girl och peppar mig själv. What would Kathleen Hanna do, typ.

Förra veckan spelade bandet även in sin nya EP i anrika Tambourine Studios, där bandet även försökte luska i mysteriet kring The Cardigans många covers av Black Sabbath utan lycka. Det vi däremot vet är att deras EP dyker upp under början av sommaren.

Författare:
Erik Magnusson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This