PREMIÄR: Majorelle Blue – Nostalgia Porn

av | jul 23, 2020 | Artiklar, Ny musik, Premiär

I morgon släpper Majorelle Blue sin andra EP Nostalgia Porn. Redan i dag kan du höra hela kalaset på Popmani när vi står för premiären av Malmös Majorelle Blue.

Det har gått drygt ett år sedan bandets debut Forever etc. såg dagens ljus och fick stor uppskattning från några av landets största musikbloggar. Nu är Majorelle Blue redan tillbaka med ännu en EP, som bejakar nostalgins negativa och skadliga sidor.

– EPn har ett övergripande tema om uppbrott och att göra upp med det förgångna. Jag antar att det är lite vuxet, men att lämna skiten bakom sig och fokusera på det som man mår bra av, berättar Nellie som skriver texter och sjunger i bandet.

– Själva låten Nostalgia Porn skrev jag för några år sedan utifrån ilska för de rasistiska och bakåtsträvande strömningarna som fått mer utrymme politiskt i Sverige. Låten handlar om folkhemstanken som tyvärr går varm i mångas minnen, utvecklar Nellie.

EPn är inspelad i anrika Tambourine Studios under två dagar och mer eller mindre helt live. Istället för att spela in spår för spår som många idag gör valde bandet att gå för en mer ärlig och genuin känsla.

– Vi gillar den vibben och det blir en annan grej när allt spelas in tillsammans i en tagning. Sen är det klart att det blir lite skavanker och missar här och där, och att man får väga tagningar mot varandra. Tagning X spelade vi mer rätt på och solot var snyggare, men tagning Y har bättre känsla typ. Men det hade liksom inte varit riktigt samma sak om allt var helt glansigt och perfekt, säger Konstantin som är trummis.

– Dagarna i studion var så härliga, bortsett från att jag var kass i halsen. Tambourine har så mycket historia i väggarna, och jag gillade verkligen att spela in skivan live istället för spår för spår. Känslan i låtarna blev helt annorlunda och mer av vår essens kom in i spåren tyckte jag, säger Nellie.

– Vi la upp en bild på Insta där Nellie huttar Bisolvon, och som en kommentar på det myntades smeknamnet “indie-lean” av Gustav Brunn (producent reds.anm). Känns rätt i tiden med hostmedicin i studion, berättar Konstantin.

Trots inställda gig både i och utanför Sverige har Majorelle Blue blivit bokade att göra ett par coronasäkra spelningar framöver. Mest spännande är att bandet blivit utvalt att spela på Die Neuen Schweden i Berlin under slutet av september. Ett event som vill lyfta intressanta svenska band för den tyska huvudstaden. Närmast kan bandet ses på Plan B i Malmö den 29 juli tillsammans med Cheops Cave.

Författare:
Redaktionen

Pin It on Pinterest

Share This