PREMIÄR: Majorelle Blue – Forever etc.

av | sep 8, 2019 | Läsvärt, Ny musik, Premiär

Idag står vi på Popmani för premiären av Majorelle Blues debut i form av EP:n Forever etc.

Precis när sommaren är på väg att ta slut är det dags att fylla på indieförrådet med nya krafter. Malmöbaserade Majorelle Blue bildades ur resterna av Kiss Me Stupid när de kände sig trötta på att vara ett gladpopband. Namnet kommer från en Wikipediaartikel om olika nyanser av blått, där bandet fastnade för historien bakom namnet.

– Det var en konstnär som åkte ner till Marocko i början av 1900-talet, till en region känd för sina blå hus och fasader. Han gillade färgen och bestämde sig att ”vilken fin färg, den vill jag gärna ha” sen döpte han den efter sig själv, säger Sofia.

– Lite skönt kolonialistiskt sådär, så vi bestämde oss för att kolonisera honom, säger Konstantin.

Majorelle Blue är i grunden otåliga, självständiga och avskalade. Texterna har en stor portion samhällskritik samtidigt som de känns vardagliga på ett bekvämt sätt.

Forever naive handlar ju till exempel om att skamlöst vara sig själv och välja att tro på det bästa i folk, trots att samhället tycker det motsatta, säger Nellie.

Forever etc. släpps officiellt den 13 september, men redan nu har bandet planer på att gå in i studion igen.

– Vi har ju redan material för nästa EP. Så den ska vi spela in. Men vi vill åka på turne också… Fast det har vi redan börjat planera, säger Nellie.

– Tanken är väl att släppa en till EP och sedan trycka båda släppen på var sin sida av en LP, säger Konstantin.

EP:n har ett distinkt lofi-sound och glider mellan vemod, ilska och inspirerande energi. Forever etc. släpps 13 september och releasefesten hålls på Grand Öl och Mat Malmö samma dag.

Författare:
Erik Magnusson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This