PREMIÄR: lilla döden – Sad Love Song

av | okt 19, 2020 | Artiklar, Ny musik, Premiär

Snart albumaktuella lilla döden gör mörk men mjuk indiefolk i stil med Chelsea Wolf. Nu ger hon tillsammans med skivbolaget Topoli Records ut den romantiska och retrodimmiga musikvideon till låten Sad Love Song.

Bakom aliaset lilla döden står namnet Åsa Horáková och Sad Love Song är hennes andra singel inför ett debutalbum som ges ut senare i höst. Låten avhandlar giftiga relationer där besatthet lätt misstas för kärlek.

Musikvideon är regisserad av filmaren och fotografen Klara Furegård och utforskar närmre den balansgång mellan sorg och nostalgi som är central i Horákovás musik. Det stilistiska greppet att spela in med en gammal DV-kamera sammanflätas naturligt med musikens tunga och mjuka väsen. Resultatet blir en romantisk och mystisk saga med 90-talsvibbar.

– Att vara i ett destruktivt förhållande kan vara otroligt jobbigt och hämmande, men också väldigt vackert, det är oftast därför man stannar kvar så länge, säger Horáková om videon i en kommentar till Popmani.

Albumet the only home i’ve ever known släpps i november på Topoli Records. En releasefest för albumet äger rum den 14 november på Snotty Seaside i Stockholm.

Författare:
Josefin Östby, Skribent

Fotograf:
Klara Furegård

Pin It on Pinterest

Share This