PREMIÄR: John Död – Kalla Sverige

av | sep 26, 2019 | Ny musik, Premiär

Texter som slår an melankolin i det kalla landet lagom, med musik som får dig att vilja dansa dig ur misären. I dag står Popmani för premiären till John Döds EP Kalla Sverige.

Med rötter i Hjo, men med basen i Stockholm, slår kvartetten John Död an strängar i svenska indiehjärtan. John Död (Carl Lindholm, Cristoffer Wallenå, Fabian Worbin och Christian Börjesson) har tidigare gett ut ett album och ett flertal singlar, och allra senast utkom singeln Jag har betalat hela mitt liv som ett provsmak inför EP:n. John Död spelar indiepop med influenser från bland annat 80-talsballader såväl som tidig britpop. Det är stundtals storslaget, stundtals sorgset, alltid melodiskt.

– Det är en platta om vinterdepressionen, viljan och drömmarna där alla fem låtar tar avstamp i det råa samhällsklimat som omgärdar varje individ i detta frusna land. Förhoppningen är att erbjuda tröst, ärlighet och tokdans. John Död spelar på allvaret när allt annat tycks skämtas bort, berättar bandet i en kommentar om EP:n.

EP:n Kalla Sverige släpps officiellt fredag 27 september, men nedan kan du redan nu förhandslyssna på albumet.

Författare: Redaktionen.
Omslag: Niclas Bergström.

Pin It on Pinterest

Share This