PREMIÄR: Johan Kull – Dreams

av | aug 30, 2020 | Ny musik, Premiär

Johan Kull debuterar som soloartist och i dag står vi på Popmani för premiären av låten Dreams.

Johan Kull har tidigare arbetat som musiker och producent åt andra artister. Men den egna debuten har dröjt.

– Det känns jättekul. Det här är nog det mest utelämnade och läskiga jag gjort. Med tanke på att det är en så stor del av en själv som man delar med sig av.

En uppgift i utbildningen på Kungliga Musikhögskolan gjorde att han blev tvungen att producera en låt åt sig själv.

– Jag kunde inte i min vildaste fantasi tänka mig att jag skulle släppa något eget. Det var bara ett projekt som inte skulle bli något mer än ett betyg. Men då insåg jag att jag hade rätt mycket att säga, och allt bara föll på plats i hur jag vill uttrycka mig och låta.

Dreams handlar om när drömmar känns mer verkliga än livet självt, vilket också speglas i den atmosfäriska produktionen.

– Låten tar itu med den falska trygghet som drömmar kan skapa. När man bygger upp en utopisk drömvärld, hur perfekt allt kan vara i en dröm och hur brutalt det kan vara att vakna och bli fråntagen det. Men också när man får det man velat ha och det inte lever upp till drömbilden som man skapat sig själv.

Bland Johans musikaliska förebilder återfinns Finneas, Phoebe Bridgers och Bon Iver. Han beskriver själv sin musik som känslonära och melodiös alternativ pop, med inslag av dreampop, vars utmärkande drag är de drömska ljudlandskapet och lagren av stämmor.

Under året planerar Johan att släppa fler singlar, som förhoppningsvis blir en EP nästa år.

Författare:
Redaktionen

Foto:
Alma Bengtsson

Pin It on Pinterest

Share This