PREMIÄR: J. Aissa – S&W

av | jun 13, 2019 | Ny musik, Premiär

Inför sin första release någonsin med EP:n S&W premiärspelar vi titelspåret med samma namn inför singelreleasen imorgon. J. Aissa bjuder på ett modernt RnB-sound med inspiration från Frank Ocean.

Arbetet med projektet tog fart när han började arbeta i studion Icky&Sticky. Med en bakgrund som skolad musiker blev det befriande att jobba med lösare mål och större frihet.

– Jag behöver nog arbeta med lite lösa ramar. När målsättningen blir supertydlig tycker jag att det är svårare att finna sakerna som är speciella med mig själv.

– Jag tror att det var Paul Simon som sa att man skriver för att plötsligt komma till den stunden när sakerna bara trillar ner utan att det finns någon ansträngning i det. Det är så jag gillar att arbeta. Lägga många timmar på att skriva för att plötsligt få de där stunderna när man bara spelar på några ackord som man övat på, och allt kommer.

Om S&W berättar han om inspirationen till känslan och texten. Det finns väldigt tydliga kopplingar mellan varje låt och minnen som inspirerat eller gjort avtryck hos honom.

– Låten S&W är sprungen ur ett sommarnattsminne. Vi hamnade på ett berg där solnedgången var så skarp och färgfylld att den kändes som att den kom från fantasin. Det här mötet blev ett väldigt kort möte. Och efter det fanns det en stark känsla av att jag velat veta vad som kunde hänt mer med den personen. Men det blev inte så och jag tror att låten är ett sätt för mig att bearbeta mina egna känslor kring det.

– Nu handlar inte låten om den stunden för mig längre. En av mina absolut närmsta vänner spelar fiol på låten, och mötet då vi spelade in stråket på låten var sista gången vi sågs. Hon gick bort någon vecka senare. Nu är det oftast henne jag ser om någon bild dyker upp.

Hela EP:n S&W släpps i juli.

Författare:
Erik Magnusson, Skribent

Fotograf:
Justina Hüll, Oskar Brusén

Pin It on Pinterest

Share This