PREMIÄR: Isidor – Reality

av | jul 9, 2020 | Artiklar, Ny musik, Premiär

Isabelle Ulfsdotters debuterar som soloartist under Isidor och i dag står vi på Popmani för premiären av Reality.

Efter många år i band är det dags för Isabelle Ulfsdotters soloprojekt Isidor. Tidigare har Isabelle hörts i bland annat duon Januariflod, som förra året släppte singeln Till Min Pappa.

Hon beskriver själv sin musik som indiepop, men inspiration av El Perro Del Mar och Regina Spektor. Men den omsorgsfullt puttrande och innerliga debutsingeln Reality har också tydliga drag av artister som Nico och Annika Norlin.

Texten till låten inspirerades av boken Norra Latin av den svenska fantasyförfattaren Sara Bergmark Elfgren.
– Jag började fundera över frågan, tänk om magi är verklighet! Tänk om det är så att vi kan andas under vatten och få kontakt med själva själen i vågorna, det är en svindlande tanke.

Isabelle berättar att inspelningsprocessen till låten präglats av lekfullhet, där musikerna fått stort utrymme att testa olika idéer.
– I lägenheten där jag bor just nu finns ett piano som tillhör vår hyresvärd. Det är ett underbart piano som längtat efter att någon ska spela på det. Ibland när jag sätter mig och spelar känns det som att låtarna ligger och väntar på att någon ska plocka fram dem. Precis så var det med Reality.

Samtidigt som Reality släpps även den mer poppiga låten Chase The Wind. I början av nästa år planeras ett albumsläpp.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Fotograf:
Adam Lövin

Pin It on Pinterest

Share This