PREMIÄR: Gula Gången – Dum dum dum (med Olle Strandberg)

av | maj 14, 2019 | Ny musik, Premiär

Idag står Popmani för premiären av Gula Gångens debutsingel Dum dum dum (med Olle Strandberg).

Leo skulle precis ta examen i tekniskt basår på Chalmers, hans föräldrar hade pressat honom till att bli jurist hela livet. Men när han stod där med studentmössan i hand kastade han den i golvet och utbrast: ”Nej, jag vill inte det här! Jag ska bli musiker!”.

Leo packade hastigt väskan och flyttade till Stockholm, en stad där han inte kände någon.  Under en blöt kväll på Marie Leveau träffade han John, som också gillade musik och kort därefter gigade de på Trädgården. De kom i kontakt med Simon Hjort som krävde att de skulle göra dubstep, annars kunde de lika gärna spela gitarrpop.

Sagt och gjort. De värvade kabarésångerskan Shiva Kazemi och skaffade en replokal. Väl i replokalen märkte de att en röst saknades i en av låtarna, varpå en pinsam tystnad uppstod, vilken plötsligt bröts av en vacker ton från korridoren. Fritidsgårdens vaktmästare nynnade på en serenad så vacker att den fick hela bandet att resa sig likt en apa i skrud. Vaktmästaren visade sig vara Olle Strandberg, frontman i New Feelings. Olle bjöds in till lokalen, varpå bandets första mästerverk ”Dum dum dum” tog form. And it was beautiful.

Det ni just läst är historien om det senaste tillskottet på den svenska popmusikaliska himmelen. Ett år efter det legendariska bandet Psykofants tragiska död (där de musicerande genierna Shiva, John och Simon hade en prominent roll) gick startskottet för denna musikaliska fusion, vilken, på tal om en annan tragisk död, bär namnet Gula Gången.

Deras debutsingel Dum dum dum (med Olle Strandberg) är en skapelse med en lo-fi-betoning som innehar alla de kvaliteter en kan önska från ett musikaliskt alster, och borrar sig således fast i själen hos var individ som lider av popmani.

Singeln Dum dum dum (med Olle Strandberg) släpps 15 maj och kommer med all säkerhet följas upp med otaliga, tillika oförglömliga, låtar inom en snar framtid.

 

Författare:
Clara Kron, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This