PREMIÄR: Geten & Evigheten – Höj din röst

av | sep 9, 2020 | Artiklar, Ny musik, Premiär

Allmogetechno-duon Geten & Evigheten släpper i morgon singeln Höj Din Röst och i dag står vi på Popmani för premiären av musikvideon till låten.

Geten & Evigheten består av Petra Hessel och Anton Johansson och är baserade i Istanbul och Göteborg. Nu är dem aktuella med singeln Höj Din Röst som släpps i morgon via Supertraditional. Ett relativt nystartat skivbolag signerat Sara Parkman, Samantha Ohlanders, Anna Möller med flera, som har fokus på samtida folkmusik.

I beskrivningen av låten skriver duon att de inte ska gömma sig i viskningar och snälla sånger, och bakom skapandet av musikvideon hittar regissören Kim Ekberg.

– Eftersom vi gillar tidigare verk och estetik av regissören Kim Ekberg gav vi honom, i stort sett, fria händer att tolka känslan och stämningen i låten och resultatet blev mäktigt! På många sätt färgade videon av sig och satte prägel på slutmixen av musiken. Vi gjorde till exempel om sången i sista stund för att matcha den mörka och råa stämningen i videon. Vi hoppas kunna jobba mer genreöverskridande och samarbeta med olika konstformer i fortsättningen, berättar duon i en kommentar.

Författare:
Redaktionen

Pin It on Pinterest

Share This