Premiär för feministisk musikbranschfest

av | jan 27, 2020 | Artiklar, Läsvärt, Nyheter

Den feministiska musikbranschfesten hölls för första gången igår och ”Vem kan bli producent” blev de första att ta hem priset för årets feministiska gärning.

Det är musikern och producenten Sabina Wärme som med stöd av Skap, Musikförläggarna och Studiefrämjandet anordnar den nyinstiftade kvinno- och transseparatistiska festen, den första av sitt slag. 

Vi arbetar i bransch som är ojämställd. Det är viktigt att vi firar och hyllar varandra. Därför har jag tagit på mig att instifta ett pris, sa Sabina Wärme.

Festen som hölls i Bryggarsalen i Stockholm leddes av Wärme i sällskap med Moa Swan. Under kvällen uppträdde !SAURA, Nino Ramsby och Isabel Neib. Annah Björk, journalist och författare, och Selen Özan, producent och grundare av Oda studios var också på plats.

De nominerade till priset för årets feministiska gärning var IMPRA, Vem kan bli producent, Statement Festival och Riot Grrrl Sessions. Vann gjorde alltså Vem kan bli producent med motiveringen:

“Vinnaren av Årets Feministiska Musikbranschgärning har under sin verksamma tid redan förändrat villkoren för kvinnor och transpersoner inom musikindustrin, och skapat en möjlighet och en plattform att fortsätta förändra branschen i många år framåt. 2020-års vinnare av Årets Feministiska Musikbranschgärning är Vem Kan Bli Producent.”

Ni är fantastiska och utan er finns det ingenting, vi fortsätter! blev Wärmes avslutande ord till publiken på plats.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This