PREMIÄR: Daniel Ögren – Idag (Feat. Anna Ahnlund)

av | apr 1, 2020 | Artiklar, Ny musik, Premiär

Det börjar närma sig albumrelease för Daniel Ögren och i dag står vi för premiären av hans singel Idag där han gästas av Anna Ahnlund.

Det har gått två år sedan Daniel Ögren gav ut skivan Brev från Leksand på Anna Von Hausswolffs label Pomperipossa. Den 17 april släpper han nu uppföljaren Fastingen-92 och i dag står vi för premiären av singeln Idag där han gästas av Anna Ahnlund.

– Både jag och Anna Ahnlund är fans av Leonard Cohen och vi kände att vi ville göra en låt inspirerad av honom, både gällande text och tonspråk. Jag skrev först musiken och sedan skrev Anna melodi och text till den. Sedan spelade jag in syntar, bas och gitarrer, efter det spelade Simon Stålhamre (small feet) in Christopher Cantillo på trummor och sist spelade Edvin Nahlin in några glittriga atmosfäriska syntar ovanpå. Alla instrument är spelade av oss, inget är quantiserat och anpassat till någon slags ”grid” utan nerven från allas våra musikaliska personligheter står i fokus, vilket jag är både stolt och glad över, berättar Daniel Ögren om låten.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Press

Pin It on Pinterest

Share This