PREMIÄR: Azure Blue – Event Horizon

av | jun 5, 2019 | Artiklar, Ny musik, Premiär

Azure Blue värmer upp inför releasen av sitt femte album Images of You med den miljötematiska kärlekslåten Event Horizon.

– Låtens historia är att jag arbetade på ett helt kärleksalbum till min flickvän. Temat och syftet var helt skrivet i sten, men jag kände att jag behövde en till catchy poplåt med en touch av något som inte var med på skivan. Det var mitt under ungdomsdemonstrationerna mot klimathotet i media. Miljöfrågan är utan tvekan den största frågan för framtiden och Greta Thunbergs ord går alltid rakt in.

– Frustrationen över alla storföretags chefer som ignorerar och förnekar klimatförändringarna fick mig att skriva en melodi och en text med ’historien om oss’ i centrum men i en politisk och känslomässig inramning av klimatfrågan och framtidens ovisshet. Händelsehorisonten. Att kännas sig trygg med den man älskar i en osäker tid. Att bygga på lång sikt. Det fungerar också som en allegori för ett förhållande, berättar Tobias Isaksson i en kommentar om singeln.

Bakom skapandet av omslaget som består av en ros i vackert grönt med smutsbruna nyanser som en tydlig metafor står Viktor Blomstergren

Författare:
Redaktionen

Pin It on Pinterest

Share This