PREMIÄR: Alkoholisten och Avrådan – Mucho complicado amore

av | Nov 14, 2018 | Ny musik, Premiär

Idag står Popmani för premiären av Alkoholisten och Avrådans nya album Mucho complicado amore.

– Det är tio historier om kärlek. Låtarna hör inte ihop med varandra, utan de har alla en egen historia, det handlar inte om en person, det är fragment av allt som hänt mig under den här perioden då jag gjort låtarna.

Jag gör låtar hela tiden, jag gör många låtar, och jag jobbar aldrig länge med dem, utan jag har ofta en mening, kanske två i huvudet som jag kan gå och nynna på, sen tar jag ut den när jag kommer till gitarren, om det är bra när jag spelar det då så är låten klar. Annars blir det ingen låt. Den kan vara kanske bra också, när vi ska spela in så sorterar vi. Under det här halvåret som jag gjort de här låtarna så har jag varit kär, och också olyckligt kär, och förtjust, och glad och ledsen, och kanske saknat någon vän. Plus att jag ville göra ett album som handlade om kärlek.

Det handlar inte om någon person, utan i stället så handlar det nog om känslor som någon kan få en att känna. Hela albumet är ganska olikt det andra som vi gjort tidigare. lite luftigare och långsammare, ljusare, kanske. Jag är väldigt nöjd med det vi gjort, hur det låter. Jag har hela tiden velat att det ska vara så naket och ärligt som möjligt, inte dölja någonting, jag börjar till och med faktiskt tycka om att höra min röst. Vi ska repa nu i december, känna lite på det, prova spela snart och om det känns bra så är tanken att vi vill ut och spela. Tack alla som vill lyssna. / Per-Olof/Alkoholisten

Mucho complicado amore är Alkoholistens och Avrådans andra skiva för i år. Den förra, det lustiga sällskapet, kom ut i januari och Popmani recenserade den här.

Författare:
Clara Kron, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This