Popagandaguiden 2017

av | Aug 31, 2017 | Artiklar, Framsida Startslider

Kvällarna blir allt mörkare och Stockholms tunnelbana börjar att fyllas med resenärer som pendlar till och från jobb. Men än är inte sommaren helt över; Stockholms-festivalen Popaganda propagerar för musik, konstsim och fest Södermalm. Popmani bjuder tips om var och när.

NIKI AND THE DOVE

Niki and the dove är indietronica-duon Malin Dahlström och Gustaf Karlöf som slog igenom direkt med sitt debutalbum The Drummer (2011) och följde upp succén med plattan Instinct (2012). 2013 vann de European Border Breakers Awards för “bästa europeiska akt”, och de fortsätter att imponera med fjolårets eviga hits Play It On The Radio som andades 80-talets Cindy Lauper. Missa för all del inte när hon spelar på Popagandas efterfest på Nobelberget!

Var? Nobelberget Hallen
När?
Lördag 02:00

SKOTT

25-åriga Skott från Vikarby i Dalarna debuterade så sent som förra sommaren. Ändå har hon hunnit bli hyllad av stora namn, däribland Katy Perry och Lorde. Hon började som låtskrivare med utbildning i Örnsköldsvik, men gick sedan över till att själv framföra sina låtar med ett sound av välproducerad mystik-höljd pop som erinrar om Bat For Lashes.

Var? Lilla scenen.
När? Lördag 18:45.

ALT-J

Den brittiska kvartetten Alt-J bildades på Leeds universitet år 2007. Och tur var väl det; med ett brittiskt Mercury-pris i fickan och fyra album senare har Alt-J etablerat sig på musikscenen. Med ett sound av folk och experimentell rock är bandet lite av ett måste att se på Popaganda-scenen. Vi ser mest fram emot live-versioner av Breezeblocks och Adeline.

Var? Stora scenen
När? Lördag 19:35

SOLEN

Solen har kallats för “Sveriges bästa osignade band” när de debuterade 2012 med den egen-utgivna EP:n Ossians Sånger. Sedan dess har de blivit med skivbolag, turnerat runt och senast – i år – släppt plattan Känslor säljer/Miljonär. Deras musik har beskrivit som indierock och shoegaze, själva kallar de den för “bara pop”. Bedöm själv och se när de spelar på Popagandas efterfest.

Var? Nobelberget
När? Fredag 00:00

PHOENIX

Från Paris kommer indie-giganterna Phoenix. Det var sjutton år sedan de debuterade och de håller fanan högt ännu, vilket de visar på årets albumsläpp Ti Amo som blandar indie-rock, pop och disco. Missa inte när de (förhoppningsvis) kör de forna stilfulla indie-hitsen Lisztomania och Trying To Be Cool.

Var? Stora scenen
När? Fredag 21:45.

EL PERRO DEL MAR

El Perro Del Mars melankoliska pop tog en oväntad vändning förra året (2016) när hon gav ut albumet Kokoro. Förändringen gällde inte bara tematiken, som gick från att vara mer personligt till kollektivt, utan även musikaliskt blev det en chock. El Perro Del Mar skapar en säregen ljudbild med instrument och rytmer från Indien såväl som Etiopien, som bäddat för en minnesvärd spelning.

Var? Stora scenen
När? Fredag 14:40

THE RADIO DEPT.

Det shoegaze-inspirerade bandet som spelat sedan början av 2000-talet släppte ett nytt och vasst album förra året, Running Out Of Love; och i år kom de med en färsk EP, Teach Me To Forget. Bandet har vunnit novell-pris(!) för sina texter och inte glömmer vi indie-hiten Heaven’s On Fire. Bandet har fått en del rykten om att de är lite krassliga live, men nu ska de ha bättrat sig – återstå att se!

Var? Lilla scenen
När? Lördag 20:40

Författare:

Saskia Rubensson

Pin It on Pinterest

Share This