PINS: ”Sluta prata om mig som om jag vore från rymden”

av | Dec 4, 2017 | Framsida Startslider, Intervjuer

Faith, Anna, Lois, Sophie, Kyoko utgör det brittiska bandet PINS. Under december åker de ut på turné i Storbritannien och nyligen släpptes EP:n Bad Thing. Popmani har pratat med Faith om var de finner sin inspiration och vi tar reda på vad de gör ifall de är oense i bandet.

Det känns som att det pratas en hel del om er just nu, hur känns det?
– Det har folk sagt till oss ända sedan vi började för fem år sedan. Det känns nästan bara som ord som slängs omkring oss men det är klart att jag vill att folk ska prata om oss. Det är det enda jag vill.

Er senaste EP heter Bad Thing, på vilket sätt skiljer sig den med era tidigare släpp?
– Själva processen var väldigt annorlunda. Vi spelade in vår förra EP Wild Nights med Dave Catching och Joshua Tree och det var mestadels live med några dubs medan vi spelade in alla instrument och sångs separat till Bad Things. Det var mycket mer klippning och pusslande med nya EP:n och det kändes som att det blev mer mekaniskt. Vi provade även på mer elektronisk musik vilket ni nog kommer att få höra mer av!

Var får ni er inspiration från?
– Jag känner mig som mest inspirerad av livemusik eller när jag lyssnar på skivor. Jag brukar vända mig till böcker, berättelser eller poesi om jag känner att jag inte har någon inspiration men det är oftast musik som får det att lossna. Ibland skriver jag låtar inne i huvudet samtidigt som jag ser på ett band live.

En kan tro att det kan vara svårt att komma överens i ett band när det är fyra personer som skall vara överens om olika beslut, stämmer det?
– Nej, inte riktigt. Vi har aldrig haft problem med att komma överens utan vi pratar ofta igenom olika beslut. Ibland kan vi hamna i situationer där vi inte kan bestämma oss hur vi ska göra och då brukar vi göra en lek som går ut på att vi säger ett, två, tre och på tre måste alla skrika ja eller nej. Hittills har vi bara skrikit nej.

Den nya videon till Serve The Rich är filmad på en anti-konservativ mars i Manchester. Kan du berätta om tanken bakom videon?
– Tanken var egentligen att det skulle bli en sång och dans video med glitter och blinkande ljus men det kändes inte som att det skulle ha någon mening. Vi hade redan planer på att gå på marschen och vi bestämde oss för att ta en videofotograf för att filma marschen. Det blev perfekt, den videon får mig att känna mig stolt.

Musikindustrin är en väldigt mansdominerad bransch. Hur känns det som att ni tas emot med tanke på att ni är ett band med bara kvinnor?
– Det är inte bara musikindustrin, det är alla industrier. Jag tror och hoppas på att vi tas emot och blir granskade utifrån vår musik och inte utifrån hur vi ser ut. Jag har hört människor som har diskuterat PINS och de kan inte låta bli att säga “.. och de är ett band med bara kvinnor” som om det är någon slags revolution. Ja, vi är kvinnor och vi kan skriva låtar och göra musik. Vi kan göra precis vad vi vill, sluta prata om mig som om jag vore från rymden!

Vad händer härnäst för PINS?
– Vi kommer att gå in i studion så fort som möjligt!

Författare:
Emma Isberg, Skribent

Fotograf:
Andrew Benge

Pin It on Pinterest

Share This