Phoebe Bridgers gästar Luminous Kid på ny singel

av | mar 26, 2021 | Artiklar, Läsvärt, Ny musik, Nyheter

Vackert samarbete när Phoebe Bridgers gästar Luminous Kid på nya singeln Mountain Crystals.

När Olof Grind, konstnären bakom Luminous Kid, förra året reste till USA för att fota omslaget till Phoebe Bridgers album Punisher, blev han medbjuden till en fest hos Bright Eyes-sångaren Conor Oberst. En suddig och insiktsfull kväll som inspirerade Olof att några dagar senare skriva Mountains Crystals. En låt om den överväldigande och sköra känslan stark kärlek kan innebära där artisten gästas av Phoebe Bridgers.

Låten är den sista singeln inför debutalbumet at the end of the dream som släpps den 23 april och släpps i dag tillammans med en vacker musikvideo inspelad i Sveriges djupa skogar.

– Phoebe hörde av sig på Instagram när jag förra våren postade frågan ”vem har tips på att ge ut musik under egen label” och bad mig skicka hela min skiva. Vi hade ju hängt och blivit vänner när jag plåtade omslaget till hennes skiva Punisher några månader tidigare. Jag hade knappt spelat skivan för någon och skickade lite blygt över råmixarna, varpå hon lyssnade igenom hela och skrev att hon tyckte den var fantastisk, och citerade en textrad ur just ”Mountain Crystals” som hon tyckte extra mycket om. Jag tycker att hon gör magi och blev otroligt smickrad, och bestämde mig för att fråga om hon ville gästa med en spoken word.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This