Vi passade på att prata med Manuela De Gouveia från det hyllade rockbandet Pascal inför deras spelning på Nefertiti under Way Out West. Det blev ett samtal om hur det känns att vara tillbaka, om hur det var att spela in legendariska Hansa Tonstudio och såklart om Way Out West. pascal2-e1466661541527

Jag minns det som att ni nyss släppte spliten Allt Det Här tillsammans med Mattias Alkberg. Sedan såg jag att det var hela 5 år sedan! Tiden går fort. Har de senaste åren gått fort för er också?
– Ja, tiden går fort för oss också!

Vad har ni gjort medan ni var borta?
– Vi har alla spelat med andra i olika konstellationer och sen har vi haft fullt upp med livet i allmänhet.

Var det ett genomtänkt beslut att ta en paus från Pascal eller rann allt ut i sanden och det blev som det blev?
– Det blev som det blev, att spela i band är som en relation som man måste vårda och vi var trötta på olika saker som gjorde att vi la allt på is ett tag.

Hur kommer det sig att ni valt att återförenas just nu? Var förutsättningarna bättre nu än förut?
– Ja, idag är vi pepp igen! Det är förutsättningen för oss att spela. För cirka 2 år sedan så testade vi och spela igen och då föll allt på plats igen och vi hade kul i replokalen så vi bara fortsatte att göra låtar.

Jag läste i en annan intervju där du sa att Way Out West alltid har en jobbigt bra line-up. Vad har du för relation till Way Out West och vilka är höjdpunkterna på årets festival tycker du?
– Jag har ingen speciell relation till Way Out West förutom att jag gillar Göteborg och har familj och vänner här! Det gör ju allt lite roligare. Höjdpunkterna i år är Moz. Men de mesta spelningar missar jag ju tyvärr, som Juliana Barwick och Flag som jag gärna hade sett.

Hur är Pascal annorlunda om man jämför med era sidoprojekt?
– Det är svårt att svara på. Jag och Mimmi och Isak har en bra dynamik och väldigt roligt tillsammans. Vi har ju spelat länge och mycket ihop så det går lite av sig självt ibland.

Ert nya album är inspelat i Hansa Tonstudio. Det måste varit spännande att spela in där. Hur var det?
– Som en enda lång fest! Fem intensiva dagar i Berlin. Allt lät så bra och skivan blev grym! Så vi är nöjda.

Var kom inspirationen från när ni skrev musiken till nya skivan?
– Från livet.

Om en missade er på Way Out West. Vart kan man se er live framöver?
– På Musikens Makt i Luleå 19 augusti!

Pin It on Pinterest

Share This