Parcels: “Just nu lever vi drömmen”

av | okt 11, 2018 | Framsida Startslider, Intervjuer

Imorgon släpps deras självbetitlade debutalbum Parcels. Vi passade på att prata med bandet Parcels om den kommande skivan, om den där gången när hela publiken lämnade dem och om de egentligen föredrar studion eller scenen mest.

Det australiensiska bandet Parcels bildades 2014 och har sedan dess hunnit släppa två EP:s och turnerat världen över. Bandet består av Louie Swain, Patrick Hetherington, Noah Hill, Anatole Serret och Jules Crommelin. Nu är det äntligen dags för deras debutalbum att få se dagens ljus men det har varit en intensiv process att färdigställa albumet för bandet.

Vi har spelat in det nya albumet i de små pauser som vi har haft mellan spelningarna. Vi spelade in det under vintern i Berlin när det inte fanns så många festivaler att spela på men blev inte riktigt klart med det, säger Anatole Serret.

Ni har bosatt er i Berlin nu, hur känns det?

Det är så skönt! Det är mycket mer fritt i Europa i jämförelse med Australien, säger Louie Swain.

Under de senaste två åren har de turnerat runt hela världen och det har minst sagt varit intensivt.

Det kan vara väldigt tröttsamt att åka på turné men det är väldigt roligt. Vi reser betydligt bekvämare nu än vad vi gjorde förut iallafall. När vi först började så åkte vi runt i jätte små bussar, säger Jules Crommelin.

Det kommande albumet har varit en pågående process som de har arbetat parallellt med turnerandet. De berättar att de arbetade fram soundet under resans gång.

Vi experimenterade fram det. Vi kände direkt när vi hade hittat det. Mycket av de ljud som finns på skivan kommer från musikaliska inspirationer eller artister som vi har lyssnat mycket på men aldrig riktigt tagit oss tid för att lyssna på och det gjorde vi på detta album, säger Jules Crommelin och tillägger.

Att göra albumet själv gjorde att vi kunde experimentera och testa oss fram utan någons invändningar.  

Hade ni någon speciell tanke när ni började på ert debutalbum?

Vi har aldrig behövt bestämma hur vi ska låta. Det har varit lätt att göra låt efter låt och inte bestämma fullt ut hur de måste låta. Vi har verkligen inte följt någon mall. Det kändes som att vi hade fler tankar om hur vi ville låta tidigare. På detta album kändes det som att vi bara vill vara kreativa och se vart det skulle leda oss, säger Patrick Hetherington.

”Det fick oss att förstå att vi måste anstränga oss för att få publiken att stanna.” 

Parcels är ett känslosamt album med många personliga texter. Att skriva personliga texter i en stor grupp har aldrig varit något problem för bandet.

– Vi brukar oftast skriva väldigt personliga låtar och vi rör inte de andras låtar om det verkligen inte behövs. Det går liksom inte att veta hur den andra personen kände när den skrev låten, säger Patrick Hetherington.

Efter att turnerat och spelat på ett antal scener runt om i världen har de förstått att scenen är något som de verkligen känner sig hemma på.  

Vi har verkligen fått upptäckta att det har varit roligt att vara i studion också. Men du måste ha båda sakerna för att det ska fungera. Det går inte att göra det ena utan det andra. Men man kan inte spendera för mycket tid på det ena, då känns det som att man ska tappa det fullständigt. Ingen av oss har egentligen någon bra uthållighet så det är väldigt bra att kunna bryta av ibland, säger Jules Crommelin

Hur är det att spela låtarna live för första gången framför en publik?

– Det är väldigt väldigt roligt att stå på scen. Det är roligt att se reaktionen på publiken när de hör låtarna för första gången, om det är positiva reaktioner såklart, säger Jules Crommelin.

Det vore ju trist om folk lämnade stället?

Det hände faktiskt oss en gång. Vi spelade i Frankrike samtidigt som en DJ Snake och när han började på en annan scen lämnade i princip hela publiken för att se honom. På ett sätt var det lite fint, det fick oss att förstå att vi måste anstränga oss för att få publiken att stanna, säger Noah Hill.  

Nu ger sig Parcels ut på ännu en turné i Europa men även Australien. Ett datum i Sverige är ännu inte bokat men det finns definitivt hopp.

Vi är betydligt mer populära i Europa än hemma i Australien men de fans vi har är väldigt hardcore. Men just nu lever vi drömmen, det gör vi verkligen, avslutar Louie Swain.

Författare:
Emma Isberg, Skribent & Redaktör

Fotografi:
Press

Pin It on Pinterest

Share This