Palmegruppen: ”Jag har för dålig fantasi för att göra det på något annat sätt”

av | mar 9, 2017 | Framsida Startslider, Intervjuer

Palmegruppen har i flera decennier mestadels varit associerat till en olöst mordutredning och Leif G.W. Persson. Men nu är det dags att ersätta dessa med den forna Llojd-medlemmen Isak Fribergs unika sound, fantastiska låttexter och magiska ljudbilder. Palmegruppen har gått från misslyckad utredning till lyckad solodebut.

Hur kommer det sig att du valde namnet Palmegruppen?
– Jag tyckte Palmegruppen var ett bra namn för att det är lite oväntat i förhållande till hur det låter. Även om detta inte är ett politiskt projekt så kommer det in ”lite från vänster” på det sättet. Det är förhoppningsvis ett namn man kommer ihåg.

Hur startade det här projektet?

– Projektet startade som en ambition att göra ett antal låtar till någon annan, men jag tyckte resultatet kändes lite för spännande för att ge bort. Friheten det innebär att tänka att någon annan ska sjunga texten, inte ta något ansvar, inte censurera sig, gjorde att jag blev peppad på att göra det själv. Om det makes sense. Jag känner mig fri i det här projektet. Ingen vet hur nästa låt låter. Det är inspirerande.

Du har tidigare ena halvan av gruppen Llojd, hur skiljer det sig att gå från att vara två till att vara en?
– Det finns både för och nackdelar. Man delar ju besvikelser och motgångar om man är fler. Men att vara ensam innebär också att man slipper känna att man trampar på ner någon annans åsikter. Just nu känns det som att ”själv är bäste dräng” för mig i mitt liv.

Varför har du gjort en låt till alla som du legat med?
– Jag tror låten är riktad mig själv. Någon slags ”note to self” att söka lite lugn och inte tillfälliga lösningar.

Varifrån kommer inspirationen till dina texter?
– Inspirationen kommer alltid från mitt liv. Jag har för dålig fantasi för att göra det på något annat sätt.

Hur kom det sig att du valde att göra om The Streets Dry Your Eyes?
– För det första för att jag älskar den. Att jag lyssnade sönder när den kom. Men också att den på något sätt symboliserar mixen mellan pop och hiphop, det ligger nära det som jag vill Palmegruppen ska låta och jag tyckte att det var en bra introduktion till hela projektet.

Vad tror du att du skulle syssla med om du inte höll på med musik?
– Jag har misslyckats med alla andra vägar, så jag skulle nog flytta till landet och köpa en hund som skulle vara jävligt lojal och lydig.

Hur ser framtiden ut, om du fick önska fritt?
– Jag önskar mig tid och lust att skriva något som är bättre än något jag någonsin gjort.

Författare:
Beata Cervin, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This