Ny singel från Amason

av | jun 14, 2019 | Artiklar, Läsvärt, Ny musik, Nyheter

Amason bjuder på ett andra smakprov från sitt kommande dubbelalbum.

Sedan tidigare står det klart att Amason släpper ett dubbelalbum i augusti och först ut från samlingen var låten You don’t have to call me som idag följdes upp av singeln Marry me Just for Fun.

– Första gången vi jobbade med låten var i USA 2015. Jag minns att jag var gravid och mådde piss, satt vid ett skrivbord med en provisorisk studio och försökte mata in en refrängmelodi under tidspress. Låten var fragmentarisk i sin ursprungliga version och delar av den landade temporärt i ett tilltänkt samarbete mellan Amason och Axwell/Ingrosso. Vi drömde om att bli rika, kunna åka finbuss så man åtminstone kunde spy i farten på turnén om man var gravid, slippa stanna på bensinmackar. Men allt rann ut i sanden och låten tog en helt annan form, oigenkännlig från de första fröna, berättar Amanda Bergman i en kommentar om låten.

Den första delen av Amasons kommande dubbelalbum släpps i augusti och den andra delen väntas släppas under våren 2020. Idag blev det också klart att Amason gör sin enda spelning i sommar på Way Out West i Göteborg.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Emil Daniel

Pin It on Pinterest

Share This