Ny musik från El Perro del Mar

av | okt 28, 2019 | Artiklar, Framsida Startslider, Ny musik, Nyheter

El Perro del Mar delar med sig av en ny låt från sin kommande föreställning på Dramaten.

I fredags delade El Perro del Mar med sig av singeln Please Stay som är det första smakprovet vi hör från hennes kommande föreställning som har premiär på Dramatens Lilla scen den 29 november.

Den klassiska kärlekssången Please Stay är i sitt original skriven av den amerikanska kompositören Burt Bacharach och är producerad av musikerna Jacob Haage och Petter Granberg som också medverkar i föreställningen.

– Låten som i sitt original är skriven av Burt Bacharach är egentligen en ganska klassisk kärlekssång. Jag har alltid älskat den väldigt mycket och velat spela in den men eftersom jag varit besatt av döden ett tag så ville jag se vad som hände med den om den sattes i ett annat sammanhang. Vad händer om den handlar om att inte vilja släppa taget om någon som inte finns längre. Om att på riktigt be den att inte gå, berättar Sarah Assbring i en kommentar om låten.

Föreställningen beskrivs som en konstnärlig korsbefruktningen mellan dans, musik och performance art som framförs tillsammans med dansare från den Kungliga Operan i koreografi av Hlín Hjálmarsdottír.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Fotograf:
Peter Modestij

Pin It on Pinterest

Share This