Ny musik från Brockhampton

av | maj 24, 2020 | Artiklar, Ny musik, Nyheter

Hip hop-kollektivet Brockhampton har aldrig varit kända för att följa konventioner. På lördagen överraskade de genom att oannonserat släppa tre nya singlar.

Det var i augusti förra året som Brockhampton senast släppte ny musik, och nu är det dags igen. Tre sprillans nya låtar har dykt upp på en och samma gång på gruppens Youtubekanal: baby bull, downside och I.F.L.

Den i skrivande stund mest spelade av de tre låtarna är baby bull som är en diskret blandning av pop, RnB och alternativ hip hop. Med ett sävligt beat ackompanjerat av en akustisk gitarr skulle låten kunna vara en direkt uppföljare till gruppens senaste album, Ginger. Den något lågmälda energin som till stor del genomsyrade det albumet återfinner vi även här, samtidigt som låten är allt annat än fattig på talang. Den nästan fyra minuter långa singeln ger utrymme så det räcker och blir över åt gruppens olika vokalister att imponera med såväl sång som rap.

Med baby bull visar Brockhampton tydligt att de har kommit lång väg sedan de släppte Saturation för tre år sedan. För de som saknar de mer experimentella dagar som utgjorde starten på gruppens karriär kan baby bull med andra ord vara något av en besvikelse. Är man istället någon som uppskattar ett mer kommersiellt tilltalande sound, samtidigt som kvaliteten på de individuella prestationerna består, är detta nysläpp en jackpot.

Författare:
Linn Anglerfjord, Skribent

Fotograf:
Alexander Bladh

Pin It on Pinterest

Share This