Navid Modiri & Gudarna är tillbaka på hemmaplan

av | Sep 1, 2017 | Artiklar, Nyheter

Med ny musik på gång har Malmös poetiska popgurus tagit sig ut på vägarna igen.

Den ständigt kokande gryta som Navid Modiri & Gudarna är har vaknat igen. Efter några år i tystnad arbetar bandet ännu en gång på en ny skiva. Samtidigt har de dragit ut på turné, där de redan avverkat Scalateatern och Sticky Fingers. Den riktiga premiären blir hemma på Babel i Malmö lördag 2 september. Något som Navid berättar att han har längtat efter.

– Navid Modiri & Gudarna har alltid handlat om en enkel överenskommelse med publik och fans: vi ses den och den tiden och dansar till vårt mörker och vår smärta. Inte som en flykt men som en mjukgörare och ett sätt att hantera världen och livet och all sorg och glädje i den.

Efter Babel återvänder de till Sticky Fingers för en extrakonsert. Det har varit högt tryck på små ställen för bandet.

– Det betyder något att folk fortfarande kommer på våra livegigs och lyssnar trots att vi inte släppt musik eller spelat live på tre år. Sen exakt vad det betyder vet jag inte men känslan när vi kliver upp på scen är magisk. Så då gör vi det. As simple as that.

Varför behövs er musik idag?
– Det gör den inte, världen hade klarat sig bra utan oss. Men nu när vi ändå finns här på den här lilla blå spelkulan i universums gigantiska svarta sandlåda så vore det synd att inte ha kul på vägen, right? Och det tänker vi ha.

 Navid Modiri & Gudarna kan du se på Babel 2/9 och Sticky Fingers 11/9.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This