Mitt musikminne: Zandy

av | sep 22, 2019 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Sommaren 2013 spelade jag på min första festival tillsammans med !Regeringen på Gagnef-festivalen. Vi var tre stycken kompisar som precis gått ut gymnasiet som via ett tv- program på SVT startat ett band tillsammans med artisten Thomas Öberg. Som av en slump tyckte folk att “det här lät ju roligt” och vi blev bokade till vår första festival som jag aldrig hade hört namnet på tidigare.

Jag (Zandy), Naomi och Sebastian hade tagit nattåget till Dalarna och anlände till festivalområdet kl 12 på dagen. Det enda jag minns var att förväntningarna var vaga. Vi visste inte om det skulle vara 1 person i publiken eller tusen. Det ända vi visste var att vi skulle spela klockan 00:00. Vi blev visade runt på området av Thomas som hade anlänt någon dag tidigare. Vi mötes av nyvakna festivalbesökare som vinglade fram till en matkaravan och beställde dagens frukost, naturen var vacker men stämningen var minst sagt bakis. Jag, Sebastian och Naomi satte oss ner efter en stund och blickade ut över festivalområdet och scenen där vi skulle spela. Vi satt där i timmar och njöt av förväntan.

Efter ett tag upptäckte vi att baren intill hade “ostron & champagne för 100kr” jag minns att jag tänkte, om spelningen går skit så har jag iallafall fått testa ostron och champagne. Klockan började närma sig midnatt, stämningen och besökarantalet runt scenen började fyllas upp. När vi stod i logen upptäckte vi att El Perro del Mar skulle spela efter oss och vi såg Joel Kinnaman i publikvimlet – coolt tyckte vi! Resten är egentligen historia, bakis stämningen bland publiken i början av dagen hade förvandlats till lycko-eufori när vi började spela. I slutet av konserten hoppade hela publiken upp på scenen i ett lyckorus och dansade hål i scengolvet. Se själva här.

Jag har gjort en spellista till er med musik som jag lyssnade på sommaren 2013.

Fotograf:
Mattias Nilsson

Pin It on Pinterest

Share This