Mitt musikminne: Vulkano

av | mar 4, 2018 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

När vi gjorde en västkustturné i USA för två år sen hade vi en rätt dålig ekonomisk situation, men vi hade i alla fall lyckats flyga över våra musiker från Sverige med två veckors spelningar inbokade. Vi skulle själva vara turnéledare och eftersom inte Cissi har körkort fick Lisa vara ensam chaufför. (Vi hade helt klart underskattat amerikanska avstånd). Vi hade inte råd att hyra en bil men våra vänners vänner som har ett band som heter Shanon and the Clams hade en avlagd gammal ford som ändå skulle skrotas så kunde låna den gratis. Den gick inte snabbare än 80 km i timmen och 50 i uppförsbackar men vi var glada ändå.

Vi hade hört att det var billigast att boka boende i sista minuten så vi hade is i magen och drog ut på vägarna med gruppen på sex personer utan att ha någon sovplan. Det visade sig att många hostel var fulla eftersom vi var i sista minuten och det var absolut inte billigare på något sätt, men det öppnade för många roliga möten och oväntade äventyr.

Den roligaste platsen vi fick bo på var Jason Mraz avokadoranch utanför San Diego där vi kunde plocka färska avokador från träden, gruavafrukter från buskarna, ägg från hans höns och simma i hans pool. Det minst glassiga var i Seattle när vi var en aning desperata efter gig och en ganska skum man i det lokala förbandet erbjöd oss att sova hos honom. Vi tog emot erbjudandet, kom in i hans hus och insåg att det bara fanns en säng. Där fanns också ett terrarium mitt i rummet. Där inne hade han sin lilla älskling – en dödsfarlig tarantella-spindel som han uppspelt beskrev som en killer machine. Det satte stämningen för besöket.

Han dukade fram mängder av alkohol och weed men höll sig själv bara till vatten. Alla blev ganska fulla och däckade så småningom på golvet. Utom Cissi som frös så hon smög runt och försökte hitta en filt. Hon öppnade garderoben och fann den full av olika sorters vapen. Hon drog den logiska slutsatsen att mannen var en psycho killer som skulle mörda dem i sömnen och “höll vakt” hela natten. Tidigt på morgonen väckte hon alla och vi stack snabbt därifrån oskadda. Det var en obehaglig upplevelse, men i efterhand har vi insett att han ju egentligen bara en väldigt gästfri amerikan som råkade ha en förkärlek för spindlar och vapen.

Vi har satt ihop en spellista med låtar som antingen spelades på radio i bilen under turnén eller artister som vi träffade under perioden.

Fotograf: Olof Grind

Pin It on Pinterest

Share This