Mitt musikminne: Violetta Zironi

av | aug 5, 2018 | Artiklar, Läsvärt, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag letade efter ett piano att köpa till min lägenhet i Berlin. Jag hade studerat klassiskt piano i elva år framtill att jag var sexton år då jag istället valde att plocka upp min gitarr. Så att efter att ha inte spelat piano på flera år så ville ja skaffa ett eget att ha i min lägenhet, för all den tid jag hade lagt ner på det instrumentet och för att visa en slags respekt till mina föräldrar som introducerade mig för pianot.

Jag bestämde mig för att leta på eBay och jag hittade ett vackert piano som vore perfekt för mig. Det var exakt ett sådant jag hade letat efter. Efter att ha kontaktat försäljaren blev jag osäker på om jag verkligen skulle köpa det, så jag bestämde mig för att vänta några dagar innan jag bestämde mig helt. Men när jag tillslut bestämde mig och kontaktade försäljaren så möttes jag av svaret att det redan var sålt till någon annan.

Svaret gjorde mig upprörd eftersom jag tidigare hade varit så glad över tanken att hämta mitt nya piano och ta upp spelandet igen. Besvikelsen fick mig att inse att ibland behöver jag inte tänka över saker när jag känner att jag kan lita på mig själv. Vilket jag definitivt kan relatera till i fler situationer. När jag vet längst inne i mig att det är rätt beslut så borde jag vara modig och bara göra det. Förmodligen skulle jag inte bli besviken.

Här är en playlist med låtar som jag har spelat på piano under de senaste åren som har bidragit till att bygga upp min passion för musik genom just det instrumentet.

Pin It on Pinterest

Share This