Mitt musikminne: Tyred Eyes

av | mar 17, 2019 | Artiklar, Läsvärt, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag och min lillebror Martin spelar i Tyred Eyes tillsammans. Det är väldigt kul att i vuxen ålder ha ett gemensamt kreativt projekt med familjemedlemmar. För det mesta håller vi sams, men så var det inte när vi var små.

Både jag och Martin har haft Oasis som gemensamt favoritband, det började i barndomen men kärleken till bandet har hållit i sig. När jag var 13 år och han var 11 hade vi en ganska våldsam ritual kring låten Supersonic från deras mästerliga debutalbum Definitely Maybe, som hade släppts några år tidigare. Regeln var att när låten sattes på fick vi slåss så mycket vi kunde. Detta betydde att när den låten tagit slut hade vi fått utlopp för tillräckligt med syskonfrustration att vi höll sams någon vecka till. Oftast sa vi ingenting till varandra, utan jag kunde bara gå in på hans rum när han satt och läste läxor, sätta på låten och sen brottades vi i 4 minuter och 44 sekunder.

Morsan och farsan tyckte väl att det var lite märkligt beteende först, men de insåg efter ett tag att det var bättre för oss att få ut frustrationen under begränsade och relativt kontrollerade former. Idag håller vi båda två Definitely Maybe som kanske världens bästa platta. Vem vet, om bröderna Gallagher hade haft samma upplägg som oss kanske de fortfarande varit sams?

Fotograf:
Patrik Skoglöw

Pin It on Pinterest

Share This