Mitt musikminne: TORSI

av | jul 29, 2018 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Wiki säger att defintionen av en konsert är att framföra musik framför en publik. Om jag (Anton) skulle utveckla definitionen är kanske en konsert verkligen en konsert under förutsättningen att någon i publiken lyssnar frivilligt. Eller? För något år sedan skulle TORSI ta oss an en förfrågan om att spela på öppningsdagen av en ny second hand butik i Malmö. Jag och Martin (som oftast är med i mina musikprojekt som gitarrist) sa okej, i tankens hopp om att ”ja vi spelar! Det kommer vara mycket folk” i samklang med ”Äntligen folk på vår konsert!”. Vi var visserligen inte det enda bandet som skulle spela och vi fick dela scen med andra bra artister i Malmö (Sonny, Majken mfl).

Det var jag och Martin med var sin gitarr. Det var snart dags. Stället var stort och vi placerades mitt i lokalen en bit från kassorna. Vi funderade och sa till varandra ”ja, men här kan ju folk samlas och lyssna och vi är inte i vägen på något sätt” – (konflikträdslan i en orolig småländsk själ visar sig tydligt när risken av att bli ett störningsmoment träder fram). Situationen som uppstod sen var att butikens besökare var i stort sett hela Malmös befolkning. Totalt kaos i butiken. MYCKET FOLK! Vi blev taggade och hade några minuter kvar tills spelningen skulle börja.

Mitt framför oss när vi skulle spela vårt set upptäcker vi en extrem kö till kassan. Vi spelade hela vårt set inför en ringlande och lång kassakö. Den rörde sig sakta och obekvämt. Våra blickar möttes med personer i kön som antingen vände sig eller började kolla på sina varor. Alla gick liksom förbi vår spelning, om än i sengångartempo. Någon klappade faktiskt vid vissa låtars avslut! Fantastiskt oväntat men peppen hölls vid liv. Personerna framför oss gick med kläder, prylar och annat krås i händerna (också svårt att klappa då), ivriga att få spendera pengar på handplockade varor och dra hem. Vi sjöng på och ja, det blev en spelning för folk som lyssnade. Högst oklart om det var frivilligt.

Här är en spellista att lyssna på frivilligt med låtar som beskriver lite det känslomässiga förloppet under den här dagen.

Pin It on Pinterest

Share This