Mitt musikminne: TINNA

av | sep 8, 2019 | Artiklar, Framsida Startslider, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

När jag ser tillbaka i backspegeln möts jag bara av ett flimmer av vaga bilder. Kanske är det en brist på sentimentalitet eller bara resultatet av ett rörligt liv och fler postnummer än jag kan komma ihåg.

Det är september. Nu har den bästa tiden på året börjat och det är dags att ta avsked. Det gör jag med en spellista som påminner mig om sommaren och ett fragment från augusti. Det är kanske inte det mest avgörande musikminnet jag har men någonstans började det och på något sätt fortsätter det.

Vi hade precis missat bussen vid Järntorget efter en middagsdejt. Vi var mätta efter två rätter, några alkoholfria och en lite för söt efterrätt. Vi började långsamt gå bort mot Prinsgatan i tystnad för att vänta in nästa.

Det hade blivit mörkt och stan var full av liv från Way Out West. Välklädda människor med perfekta frisyrer pratade och skrattade högt runt omkring oss. När vi närmade oss hållplatsen hörde vi en röst. Det lät lite för starkt för att komma hela vägen från Slottsskogen så vi gick nyfikna över gatan för att undersöka saken.

Vi möttes av en sekvens som var som hämtad ur en film. Det var en omaka trio. En i hatt, en annan i lång klänning och en tredje sittandes på trottoaren i kilt och blond peruk. Hen reste sig med ölen i hand och gick fram till mikrofonen på ostadiga ben.

Vi fick bevittna en version av Bye Bye Blackbird som ingen annan. En falsk duett till tonerna av en karaokebakgrund från Youtube. En förbipasserande slängde ifrån sig sin Voi för att framföra ett danssolo, stegen var som hämtade från en krogshow med tema Las Vegas.

Vi fick springa ifatt nästa buss och på vägen hem badade staden i ett nytt skimmer.

Pin It on Pinterest

Share This