Mitt musikminne: Tilde

av | dec 24, 2017 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

När jag var 19 år och precis hade tagit studenten så flyttade jag till London. Jag var rätt ledsen när jag åkte från Göteborg, jag hade brutit upp från min pojkvän och kände mig allmänt vilsen.

Londons gråa, regniga höst återspeglade min själsliga sinnesstämning och det som skulle bli någon slags positiv nystart blev inte det, åtminstone inte i den bemärkelse jag tänkt. Allt kändes ganska deppigt. Jag fick jobb på en italiensk restaurang i Covent Garden där chefen var en idiot, gick ut en hel del men framförallt lyssnade jag på musik. Musik att gråta till. Jag köpte oändligt mycket skivor och spenderade timmar på Londons alla skivaffärer. Jag skulle nog säga att det var i London som jag upptäckte några av de artister som skulle inspirera mig allra mest i mitt egna låtskrivande. Ett trasigt hjärta och allt musiklyssnande gjorde att kreativiteten flödade.

Detta är en del av den musiken jag lyssnade på då.

Pin It on Pinterest

Share This