Mitt musikminne: Tilda Allie

av | apr 1, 2018 | Artiklar, Läsvärt, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag minns när jag på rikigt förälskade mig i musik, det tog egentligen ganska lång tid. Jag har alltid sjungit och skrivit låtar. Men det var inte förrän jag tog risken och flyttade till England som jag förstod innebörden musik hade. Under mitt första år i Brighton började jag plugga och umgås med en brittisk kille som hette Adam. Det enda vi gjorde i ett helt år var att träffas gå hem till honom och lyssna på album efter album, snacka och analysera musiken vi hörde.

Det var under detta år jag forstod att det fanns någon återvando – musiken är allt. Vi lyssnade på allt från The Beatles, Prince, N.W.A, The Roots, Miles Davis, Björk, Jimi Hendrix, Billie Holiday, Jeff Buckley, Nina Simone, Beastie boys, Public Enemy, D’angelo, Erykha Badu, Stevie Wonder, David Bowie, Lauryn Hill. Innan det hade jag egentligen mest lyssnat på pop och indie. En helt ny värld öppnade sig och jag förälskade mig i RnB, Hip hop och soul, något som jag inte haft möjligheten att utforska tidigare. Adam brukade välja låtar åt mig att lyssna på medans jag prominerade hem i natt mörkret och en kväll precis innan jag skulle gå hem så sa han.

”Lyssna på den här låten och det kommer förändra din syn pa musik” – han satte på mig hörlurarna öppnade dörren och jag började långsamt gå hem. Det var första gången jag hörde Maggot Brain av Funkadelic.

Kanske något märkvärdigare minne skulle vara mer intressant men, det har minnet har följt mig – att dela musik med andra är den mest fantastiska upplevelsen som finns och detta var början på min endlöska kärleks relation till musik. Det var så fruktansvärt underbart att bara få njuta av musik innan stressen och pressen från min egen solo kariär kom. Jag tänker ofta tillbaka på den här tiden och det har format mig som låtskrivare och musiker.

Pin It on Pinterest

Share This