Mitt musikminne: The Deer Tracks

av | Jan 8, 2017 | Mitt musikminne, ö

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

HT 01. Högstadietiden var världar därifrån, tre kilometer och en sommar bort.
HT 01. Ny skola, ett nytt liv.

Regnhalkiga löv mojsar ihop sig under mina vita Adidas Stan Smith och bildar spretiga högar av tunna kladdiga wienerbrödslövslager. En väska med knölade papper och skolböcker. Den har för många små fack och en svag doft av kvarglömd skrumpnad mandarin. Hösten och väskan doftar fräsch förruttnelse och kroppen är fylld av ett förväntansfullt vakuum.

Trots värmen i mitt övningsrum behåller jag den stora halsduken på. Med händerna kring en gigantisk kopp, för mycket te och för lite mat, försvinner jag in i dagdrömmarna. Jag väcks då av en klasskamrat som knackar på dörren. Med sig har han Mazzive Attacks Mezzanine och Portisheads självbetitlade album. Med ett litet ”Du borde lyssna på det här”, försvinner han med ett kryptiskt leende. Jag öppnar locket till den lilla runda CD-spelaren och lyssnar om och om igen. Alla var vi tillsammans. Hösten, musiken och ensamheten.

Texten är skriven av Elin från The Deer Tracks.

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This