Mitt musikminne: Terra

av | Dec 23, 2018 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

När Kristian Anttila räddade livet på oss i Istanbul

Jag, Karl, och Alex (som spelar bas i Terra) var ute på en vansinnesresa genom Östeuropa när vi var 20. Vi hade blivit dumpade av våra tjejer och tyckte mycket synd om varandra och oss själva. Vi hade inga pengar så vi bestämde oss för att lifta från Polen genom Tjeckien, Ungern, Rumänien, Bulgarien ner till Istanbul.

Under resan släppte Arcade fire sin tredje platta Suburbs. För oss var de det absolut viktigaste bandet i världen just då, så vart vi än kom gick vi in på kaféer och restauranger för att fråga om de hade skivan. När de hade det köpte vi något och för att kunna sitta där och lyssna. Spotify fanns inte och vi hade inget att spela skivor från, så detta var det enda sättet för oss att få höra den.

När vi kom fram till Istanbul blev Alex bankkort uppätet av en bankomat. Mitt hade vi redan tappat ett par veckor tidigare, så vi hade inga pengar. Detta var före Swish så det fanns ingen quick fix och vi kunde inte köpa mat eller betala för ett hotell.

Av en slump såg vi på Facebook att Kristian Anttila var i Bulgarien och jag kontaktade honom. Det visade sig att han var på väg till Istanbul för att spela på en liten klubb i Galatasaray. Vi åkte dit och såg spelningen, det var mest vi och hans konstiga brittiska kompisar där. Strömmen gick och han fick spela akustiskt, utan förstärkning, mitt på klubbgolvet. Sen lånade han oss pengar så vi kunde betala för hotellet och köpa en bussbiljett mot Serbien. Jag hoppas att vi har betalat tillbaka.

Tack Kristian!

Fotograf: Linn Koch Emmery

Pin It on Pinterest

Share This