Mitt musikminne: Strandels

av | okt 20, 2019 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Våren Los Angeles 2019. Vi sitter i bilen påväg till en session i Mid City. Väl framme möts vi av våra kompisar som vi ska skriva med under dagen, Johan och Scott.

Trots att alla borde vara på topp känner vi kreativiteten sina efter några veckors intensivt skrivande. Scott föreslår att vi tar en dag ledigt istället, det är ju ändå söndag… I Scotts nya Black Audi Q5 som han så exalterat pratat om hela veckan, färdas vi bort från betong och alla måsten. Snart syns bara drömlika vyer utanför bilens fönster.

Havet på vänstra sidan och alla mansions på högra, och högt där ovan de milslånga blomfälten. Malibu må vara överhajpat, men ack så vackert det är.

Och det kanske är nu man tänker att storyn ska komma till ett slags klimax, som att hulken ska kliva ut på motorvägen och allt ska sluta i ond bråd död, eller åtminstone med en skandal. Men sanningen är den att för oss var den här dagen bara helt perfekt och så efterlängtad. Ni vet, plötsligt händer det. Våra favoritlåtar studsade mellan bergen på högsta volym- vi levde det ljuvaste livet. Medan vyerna passerade revy fantiserade vi om familjerna som bodde i husen, gjorde kullerbyttor på Malibu beach, skrek Ronjas vårskrik på toppen av en klippkant, och ja just det; halva materialet i vår musikvideo till Love on repeat filmade vi den dagen. Bara en sån sak!

När vi kom hem den kvällen på-nytt-födda efter dagens äventyr, var det som att inspirationen gavs tillbaka som i ett litet paket från ovan. Det firade vi med vin och skrev vår nästa singel. Från och med nu tvingar vi inte fram kreativiteten om vi känner att den inte existerar, utan vi drar iväg på en liten inspotripp istället. Ja alltså det är ju inte varje dag man kan åka ända till Malibu, men typ gärdet funkar ju helt ok det med.

Fotograf:
Angelica Swanström

Pin It on Pinterest

Share This