Mitt musikminne: Siri Karlsson

av | Feb 5, 2017 | Mitt musikminne, ö

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Ett av våra senaste starkare gemensamma musikminnen kopplar till den skiva vi nyss har släppt, Shake Shake Love. Det kopplar till en händelse snarare än en låt. Vi spelade in skivan i Berlin under tre intensiva dygn i november för drygt ett år sedan. Om det var andra dagen, vi ser att vänner och bekanta på Facebook börjar markera sig safe i Paris. Sakta börjar nyhetsrapporteringen trlla in och vi förstår att nått fruktansvärt händer. En konsertlokal och publik attackeras mitt under pågående konsert, på Bataclan.

VI kunde ha varit där, våra vänner. Jari Haapalainen, vår producent, hade spelat där. Det var en attack som gick rakt in i hjärtat. Inte bara som den fruktansvärda händelse det var, utan att det också var en attack på musiken, på vårt konsttryck och vår rätt att uttrycka oss. Den hösten bevittnade vi samtidigt en av modern tids största flyktingströmmar till Europa. Musiken vi spelade in, texterna kom i ny dager. De mörka och bitvis skrämmande dragen i musiken växte sig starkare. Kunde vi spela in det här? Än mer släppa det? Vad säger vi egentligen? Hur kommer vår musik att användas? Samtidigt, det här var musik ur hjärtat. Vår musik, just då.

Vi hade kämpat med att öppna spjällen. Flera av låtarna sattes i studion och ur den stämning som uppstod föddes improvisationer. Istället för att backa valde vi att vända på det. Shake Shake Love, ett av spåren, kom att bli den självklara titeln för albumet. Att älska och öppna sitt hjärta mot andra är inte smärtfritt. Att ruska om kärleken och släppa in andra är kanske det svåraste vi kan göra, samtidigt det bästa och enda vi kan göra för en få en bättre värld, tror vi. Vår spellista är några av de låtar vi skickade till varandra och lyssnade på som referenser till inspelningen och inspiration inför. Varsågoda!

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This