Mitt musikminne: Sharks

av | jul 22, 2018 | Artiklar, Framsida Startslider, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

För några år sedan, innan vi hade bokningsbolag, tog vi själva en bokning i Frankrike, Toulouse. Vi måste varit runt 20 år och utan utvecklat konsekvenstänk.

När vi landade i Paris möttes vi av någon kille som tog oss igenom tunnelbanesystemet till den bil som skulle ta oss till Toulouse. Det visade sig att mannen med bilen inte kunde engelska och var hittad på deras yellow pages. Det va en lång och småläskig resa där Susanna satt och försökte följa vägskyltarna mot Toulouse. En tid utan smartphones. Tack och lov kom vi fram välbehållna till huset där vi skulle bo, ett kollektiv med endast fransktalande.

Dagen efter lagades det space cakes och vi gigade på deras inflyttningsfest. Under kvällen öppnade vi en dörr och hittade en liten garderob med tre killar sittandes på golvet under en stor weedplanta som hängde från taket. Samma killar hittade vi senare på natten sovandes vid våra fotändar i våra resväskor fulla med packning.

Dag två skulle vi spela på en större klubb i staden och hade lite förfest i huset. Där va också två akter till som skulle spela under kvällen och eftersom dom kunde prata engelska så fann vi varandra ganska snabbt. Inte förrän vi satt och snackade musik uppe på vår madrass som tog upp hela rummet fick vi veta deras producent/dj-alias. Det visade sig vara Neus och Mashed Paper Klub som vi redan då spelade mycket av. Stort att senare under kvällen få dela scen med dom.

Någon dag senare gick vi ut för drinkar med killen som hade bokat oss och tog bussen in till stan. Där träffade vi på några osköna människor som ville bråka och eftersom Susanna inte inte kan säga ifrån i sånna lägen blev det bråk och vi va tvungna att springa för att inte åka på spö.

MEN den här resan slutade fint med fribiljetter till Red Hot Chili Peppers konsert i Paris kvällen innan vi skulle flyga hem igen. Vi tackar oss själva för att vi fortfarande lever med historier som denna i ryggen.

Så vår lista består lite av de vi spelade de kvällarna i Toulouse och även RHCP såklart.

Fotograf:
Beata Cervin

Pin It on Pinterest

Share This