Mitt musikminne: Selma & Gustaf

av | apr 30, 2017 | Artiklar, Framsida Startslider, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

År 2008 när våra vänner lyssnade på Pink, Timbaland och Lady Gaga, lyssnade jag och Gustaf på the Libertines, Oasis, the Killers och ALL annan musik som kunde samlas under genren “indie-rock”. Vi var dock helt ovetandes om vårt gemensamma musikintresse tills vi träffades på en väns hemmafest några år senare.

Det kunde hända många underliga saker på denna gemensamma väns hemmafester. Just den här kvällen hade ett rådjur precis blivit bortplockat från ett staket i trädgården då det fastnat där och tyvärr avlidit efter att det försökt hoppa över. Det var Per, pianisten i vårt band The Unmarried Queen, som noterat rådjuret och sagt liksom lite i förbifarten att …“förresten, det hänger ett dött djur på erat staket”.

Det var en mycket kall kväll men ändå spelade människor HB-pong (ja, ni tänker rätt) ute på verandan, andra dansade med till tonerna av Take Me Out med Franz Ferdinand eller Fools Gold med The Stone Roses; det spelades alltså, fantastiskt nog, uteslutande indie-musik.

När alla började dra vidare från festen insåg både jag och Selma att vi aldrig ville gå därifrån. Varför skulle vi gå till en annan hemmafest och lyssna på skitmusik och trängas i en soffa med folk som inte var som oss.

Tillslut satt vi, tysta och ensamma, kvar på den där verandan med vår vän, eftersom vi vägrade gå. Music When the Lights Go Out med the Libertines skrålade lika högt ur högtalarna som innan och livet var fantastiskt.

…..sen, om minnet inte sviker oss, bestämde sig Gustaf för att köra en runda HB-pong till, helt ensam, och somnade på gräsmattan. “Fhuckin’ mad for it” som Liam Gallagher skulle ha uttryckt det.

Här kommer några låtar som spelades på verandan den morgonen:

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This