Mitt musikminne: Sara Yasmine

av | mar 1, 2020 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Högstadiet. Där small det nog till i livet för många, alltså. 13 år och inget barn längre. Dags att byta skola och snart inse att det nog var dags att byta ut uppsättningen med kläder med. Manchesterkjol och tjocka strumpbyxor förvandlades till svart kavaj, stjärnor runt ögonen, prickig och randigt. Man kunde vara vem man ville. Så vem var man? Hur skulle jag se ut?

Jag, mina systrar och två kusiner åkte på Kalasturnén sommaren innan jag började sjuan. Uppsättningen artister den turnésommaren var Håkan Hellström, Lars Winnerbäck, Marit Bergman och Melody Club. Det var mina första livespelningar utan föräldrar. Jag blev kär direkt. Hittade poppen. Började åka på konserter. Via Håkan upptäckte jag sedan Broder Daniel och Her Majesty. Broder Daniel var så rökiga minns jag. Det brann i mina högtalare när jag lyssnade på dem hemma i Smedjebacken. Brann av en massa känslor! Hintar av emo. Jag hade liksom aldrig doftat på de nyanserna av livet innan. Och så Lasse Winnerbäck. Tandläkarvädrets fader. Han som redan hade snurrat ett antal år i min systers högtalare åren innan, hon gillade vispop. Via de andra hittade jag Lasse med. Och Anna. Sena kvällar med Anna Ternheim i lurarna när jag tog mina kvällspromenader i hamnen i Smedjebacken.  

Alla dessa låtar och artister knöt jag ett livets lapptäcke av tillsammans med en ny klasskompis som spelade gitarr. Jag var givetvis olyckligt kär i honom, men det hörde liksom till. Vi var hemma hos honom en mörk höstkväll och han spelade Bo Kaspers Orkesters Dansa på min grav från deras nya skiva på gitarren, en låt han för tillfället försökte planka. Jag blev kär.  Kär i honom, men överlag nog mest kär i livet, där en stor bank av svensk musik precis börjat uppenbara sig. Och allt annat med tonårstiden. I fredags släppte jag själv mitt andra album på svenska. Svensk singer-songwriter/pop. Precis som många av de ovan nämnda. Kan jag inge samma känslor av upprymdhet och magi hos mina egna lyssnare som dessa artister gav mig, ja då har jag dem att tacka för mycket för den fantastiska inspirationen!

Pin It on Pinterest

Share This