Mitt musikminne: rauður

av | feb 18, 2018 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Musikminnen och ibland bara en känsla.

Som barn.
Jag kommer ihåg när jag och min bror introducerande Islänsk punk rock för vår farmor på vår familjegård. Vi spelade musiken högt medans vi åkte fram och tillbaka på fälten i traktorn.

Jag kommer ihåg att jag satt på mitt rum i stan, olycklig över att jag inte fick gå på hippie musikalen Stonefree på teatern. Åldersgränsen var 12 år och min bror gav mig soundtracket till showen på en CD-skiva. Han fick också en stor Chupa Chups klubba som jag fick smaka på innan den blev äcklig. Men då blev jag i alla fall förälskad i Emiliana Torrinis röst, som jag också lärde känna från Jefferson Airplane.

Inte längre barn.
Jag började gå på konserter och festivaler, både på Island och på andra ställen. Ibland drunkande jag i glitter och konfetti, inte alltid i fullt medvetande på grund av exprimenten med mig egna alkoholtolerens. Men åh vad kul jag hade.

På den här tiden hängde jag också väldigt mycket i garaget och spelade musik. En gång hade jag ett känt Färöiskt band på besök och vi gjorde massa konstiga covers tillsammans. Det fanns en speciell sinnesstämning när man var i 20-års åldern och allt känns möjligt, även fast man inte hade någon idé vad man ville göra. Man sprang i cirklar, ibland av bara ren spänning och i nästa sekund sprang man av ren depseration.

Som en reskeptabel (?) vuxen.
Jag reste till Ryssland. Kom tilbaka. Fick barn. Vi dansande. Och personer jag älskade dog.

Signed, sealed, delivered. I’m Yours. 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This