Mitt musikminne: Radula

av | apr 12, 2020 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

När vi började tänka på detta kändes det först svinkul. Sen gick det såhär:

Det enda minnet vi kunde komma på är en stor stor stor lögn. Så den kan vi tyvärr inte skriva om, det vore att gräva vår egen grav. Självklart måste vi ju ha fler minnen, men när vi väl hade börjat tänka på den där lögnen gick vi in i en dimma. Sen sa Hillevi, men, kommer ni ihåg den gången när vi körde rakt ut för ett stup, snuten hade jagat oss i dagar och vi valde stupet tillsammans före att åka fast. Väldigt dramatiskt och vackert och dammigt. Sen kom vi på att det inte var vårt minne.

Då tänkte vi på den gången vi skulle spela in i studio med en kille, men han hade sin lama i studion och det var svinjobbigt. Då ringde vi vår manager och bad honom komma och hämta oss. Sen kom vi på att det var Freddy M som behövde hämtas och inte vi. Då kom vi ihåg när vi skulle sjunga duett med Freddy M på en arena i London, svinmycket folk, asnervöst, sen kom vi på att det var David Bowie och inte vi. Så tråkigt att det inte var vi.

Men så mindes vi en gång när vi var 16 år fick vi spela live i tv. En kamera rakt i fejset, vi sjöng en låt om att få äga sig själv och att ingen annan skulle få lägga sig i. Men, det var inte heller vi. Lesley G sjöng den.

En annan gång ropade vi godkväll, det är er kapten som pratar, vi är påväg att kraschlanda. Så tänkte vi på hur förnekelse får oss att bli passiva när allt långsamt går åt helvete. Sen hörde vi att det inte var våra röster, utan Laurie’s.

En gång den 28 mars 2020 skulle vi ha releasefest för vårt album som släpptes den 1 april, (obs, ej skämt) det var så kul, vi var så peppade. Vi har fixat massa och var om oss och kring oss kring det mesta. Hade längtat i ett år till att få göra detta gig, komma igång, släppa skiva, spela för våra vänner och deras vänner och dom andra som vi inte kände. Så nervöst, så pirrigt sen åt helvete. Corona kom, allt blev inställt. Även våra minnen blev inställda. aurevoir bonjour
petitt

(Den stora lögnen är egentligen inte så farlig. Men eftersom skam byggde våra kroppar så håller vi på den till nästa pandemi. Hoppas alla mår bra och är friska. Och tar hand om varandra och dom andra.)

Best regrets,
Radula

Pin It on Pinterest

Share This