Mitt musikminne: Pink Milk

av | Sep 3, 2017 | Artiklar, Läsvärt, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

På Gotland har vi spelat in det mesta till vårt kommande debutalbum Purple. Vi höll till i en liten studio som ligger på en vackert belägen gård på ön. Gården började byggas i mitten av 1500-talet på en plats som både kända och bortglömda namn besökt genom åren. 

Vårt finaste musikminne därifrån var när Edwards farmor berättade om hennes möten med Lee Hazlewood när de träffades på gården vid studion på slutet av 60-talet.

Han brukade komma dit eftersom han älskade ön och vid den tiden hade en flickvän som hade hästar på gården. Edwards farmor berättade om hur hon satt med Lee i trädgården och fikade i solen. De försökte prata med varandra men hon förstod inte ett ord engelska. Trots språkförbistringar tyckte han det var kul och de hade hur trevligt som helst och fikade och skrattade medan de utförde avancerat teckenspråk.

Nu är båda döda men varma tankar gick till dem när vi tog kaffepauser i trädgården under inspelningen. 

Här är några låtar som vi lyssnade mycket på när vi spelade in Purple:

Pin It on Pinterest

Share This