Mitt musikminne: Pikes

av | jun 9, 2019 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag har tagit mig en rejäl funderar på vilket mitt bästa och största musikminne är och kom fram till att det måste ju vara den period då musik har känts som mest för mig, och den plattan som haft störst inverkan på mig är definitivt Absolut music 1 som släpptes 1986.

Jag hittade den i CD backen hemma när jag var typ sju (’97) och jag hade med mig den till skolan och försökte sälja in den som lektioners soundtrack. Ibland gick det, speciellt på “roliga timmen”. Fan, alla måste tyckt det var så sjukt tråkigt att sitta och lyssna på Duran Duran och Ultravox istället för att typ mima till Spice girls och Aqua eller snacka om Ishockey. Det som jag tycker var så oskyldigt och ball var att jag hade liksom ingen aning om att den skivan var som ett pastisch-stickprov ur 80-talet och jag la ingen tanke vid hur gammal skivan var.

Ett annat specifikt minne av den här plattan är att jag satt skräddare på golvet framför stereon hemma på Drottning Margaretas väg i Kalmar och lyssnade på hela plattan svinhögt i en sittning. Hade jag varit barn idag så hade jag förmodligen blivit betitlad med ett helt gäng bokstavskombinationer.

Det ballaste är att jag så här i efterhand nu märker att allt som jag rör vid musikaliskt är så hårt präglat av den här plattan och det där reverb-dränkta 1986-täcket går liksom inte att lyfta på. Det är fortfarande till stor utsträckning det som får mig att ticka.

Det finns fler perioder då jag har snöat in på en platta eller en artist (T.ex. The Offspring, Supertramp, Megadeth och Led Zeppelin) men det här är den första gången jag kan minnas, och den gång som påverkade och definierade mina musikaliska preferenser for life.

Pin It on Pinterest

Share This