Mitt musikminne: Pavvla

av | Aug 20, 2017 | Artiklar, Mitt musikminne

Fotograf: Katrin Vankova

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Hej, jag heter Paula och jag älskar tåg. Eller för att vara mer exakt så älskar jag tågresor. Jag är ingen expert när det kommer till själva tåget, jag vet faktiskt ingenting om tåg om jag ska vara ärlig, inget mer än de fungerar som ett transportfordon mellan olika platser och att de har fönster som du oftast ser vackra vyer i. Jag har ingen plan att öka min kunskap om tåg. Eller vänta nu ljög jag. Jag har faktiskt lite kunskap inom det här ämnet. Jag vet också att ett tåg är den perfekta platsen att låta din fantasi flöda och komma på de galnaste historierna i ditt huvud, eller skriva den perfekta lyriken eller sången som ingen någonsin kommer att få höra.

På tåget är också den vanligaste platsen där du kan ha ett kärlek i första ögonkastet-ögonblick med en främling som du förmodligen aldrig kommer att se igen. Jag har haft en del såna förälskelser med folk under mina resor i alla fall. Det är den bästa typen av förälskelser att ha med någon tycker jag, eftersom den förälskelsen är oftast enbart är baserad på deras utseende, eller på boken de läser eller beroende på vilken app de spelar, på mobilen. (Den senaste är lite konstigt att lägga märke till men vi är alla är olika).

Oavsett så får du aldrig lära känna dem på ett personligt plan, så hela grejen är att du får hitta på resten i ditt huvud. Är inte det fint? Att gissa vilken personlighet personen som du sitter mitt emot har, samtidigt som du planerar ert bröllop och vilken aktivitet era barn kommer att ägna sig åt på fritiden. Inte alls creepy… Eller är det bra jag? Okej. Jag har haft många udda konversationer med random folk som suttit bredvid mig på tåget. Jag är dock aldrig den som börjar konversationen, men jag kanske har någon konstig aura som gör att knäppa personer intresserar sig för mig. Jag skulle kunna skriva en hel bok om udda karaktärer som har gjort mig sällskap på mina 30 minuters långa tågresor, men det ska jag inte göra idag.

Under mina ynka 21 år har jag rest med många olika tåg. Så många att jag hittade på en larvig lek att underhålla mig med under mina resor. Jag är ganska säker på att jag har snott idén från någon vlogger på Youtube, men låt oss låtsas som att det var jag som hittade på den.

Spelet går ut på att konstant titta på skorna på personen som sitter brevid dig utan att titta upp. Sedan försöker du föreställa dig personens ansikte, kläder och personlighet. Enbart genom att titta på personen skor och strumpor. När du har tänkt ut allt är det dags att faktiskt titta på personen som sitter där och se ifall det finns någon likhet mellan personen och dennes skor. ”Sandaler, pedikyr, gröna tånaglar, hm jag tror nog att det är en konstlärare”. Och jag vet det låter som den mest tråkigaste leken i hela världen. Men jag lovar att nu när du har laät så här långt kommer du att vilja testa det nästa gång du åker tåg. Kanske blir du facinerad, kanske hatar du det. Oavsett så är det en slags utmaning för mig. Det har underhållt mig länge och det kanske är anledningen till att jag sänder ut den där konstiga viben som drar till sig så många speciella karaktärer som jag nämnde tidigare.

 

Fotograf: Katrin Vankova 

Pin It on Pinterest

Share This