Mitt musikminne: Oxen

av | feb 25, 2018 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

För några år sedan när vi spelade med en annan konstellation hade vi en spelning på en mindre festival i Maglehem. Maglehem ligger typ absolut längst ner i Sverige och framför oss hade vi en resa på 55 mil. Det var sensommar och strålande väder, vi hade sett fram emot den här spelningen väldigt mycket eftersom vi skulle ta med oss tält, en massa god öl och stanna där några dagar vid havet för att sedan ta en tur över till Köpenhamn.

Vi hade lånat en gammal Mercedes, det fanns ingen luftkonditionering och stereon var trasig, ändå lyckades vi skapa en skön stämning i bilen och alla kände sig på topp. Väl framme var vi alla ändå genomblöta av bilsvett och hyfsat möra, vi börjar packa ur bilen då vi mitt i vår euforiska festivalfeeling inser att vi glömt både tält och bärs hemma. Genast uppstår en slags panik och ett dåligt humör kommer insvepande i rasande takt.

Det hela slutar med att vi genomför vårt 30-minutersgig inför en liten skara publik som delvis består av får (festivalen huserade i en fårhage), går ner och tittar på havet, sätter oss i bilen och åker hem. Stämningen i bilen hem är minst sagt lite grå. Väl hemma i soffan 04:00, tar vi en öl och somnar till tonerna av Welcome To Japan från det vi kallar ”det röda albumet” av The Strokes.

 

Pin It on Pinterest

Share This