Mitt musikminne: Norra Reviret

av | apr 22, 2018 | Artiklar, Läsvärt, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Konstiga händelser verkar vara något som förföljer detta band, och en av de gånger då allt vart som allra märkligast var när vi skulle spela i Stockholm i april förra året.

Det började som vilken fredag som helst. Vi skulle hoppa på ett flyg, åka till Stockholm och sedan spela dagen därpå. Men när vi sitter på flygplatsen i Luleå fylls våra mobiler av oroliga sms och våra flöden av en och samma nyhet: Det har varit ett terrordåd. Arrangören av spelningen säger att det kanske inte alls blir av. Vi får råd av alla vi talar med att inte åka in till centrala Stockholm.

Så den helg vi sett fram emot som något roligt, blir istället till en av de märkligaste i våra liv.

En taxiresa med den enda taxichauffören som ville skjutsa in oss till centrala stan. Han som skrattat oss rakt i ansiktet när vi sa att vi skulle till ett hotell på Brunkebergs torg, men som sedan spenderade hela taxiresan åt att berätta om hur han hade gått in i väggen när han jobbat i mediebranschen.

En promenad genom ett mörkt och folktomt Stockholm när taxin inte kunde köra hela vägen fram till hotellet. Ett Stockholm som kändes som man tänker sig att det känns i en krigszon.

En ankomst till ett hotell som var omringat av vakter, men som när vi väl kommit in, hade ordnat med filmkväll och popcorn för gemenskap och mys. Ingen visste riktigt vad som hade hänt i staden under dagen. Alla var lite skakiga, och vi ville inget annat än att hälla i oss alkohol. Och det gjorde vi; drack öl och kollade för första gången i våra liv på Top Gun.

Morgonen därpå vaknar vi upp till en ovanligt tyst stad. Varenda ljud utöver det vanliga gjorde en livrädd. Men sen, så småningom börjar allting rulla på: Allt återgår till sitt vanliga gamla jag. Spelningen blir av och vi får trots allt ett trevligt avslut på en konstig helg. Här är några låtar som får symbolisera den:

Foto: Karl-William Sandström

Pin It on Pinterest

Share This